Mirra Capital – Bulevar 414, Beograd

Stambeno poslovni objekat Mirra Capital
Stambeno poslovni objekat Mirra Capital Beograd
Stambeno poslovni objekat Mirra Capital Beograd
Stambeno poslovni objekat Mirra Capital Beograd

Mirra Capital – Stambeno poslovni objekat, Bulevar 414, Beograd

Period posla 2017
Klijent Mirra Capital doo
Lokacija Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 414
Opis Idejno rešenje…
Bruto 6350 m2
Status U pripremi

Lokacija na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Mite Ružića, tj Katarine Milovuk zatvara ugao kompaktnog bloka visoke gustine definisan PDR-om.
Funkcionalno je izvučen maksimum iz datih uslova sa postignutim poslovnim prostorom u prizemlju. Stambeno poslovni objekat sadrži 50 kvalitetnih stanova optimalne površine i raznovrsne strukture i potrebnim brojem parking mesta na tri nivoa garaže.
S obzirom da je među prvima koji započinje realizaciju plana daljeg proširenja Bulevara kralja Aleksandra od Cvetkove pijace na više objekat nema oslonca u postojećem kontekstu već ga sam definiše.

Ritmična, umerena fasada u kombinaciji tople opeke, belih površina i tamnih metalnih delova sa posebno artikulisanim, ali ne preteranim uglom pokušava da poveže dostojanstvo i javni karakter jedne od glavnih beogradskih ulica sa toplinom i intimnošću doma.

Nadovezujući se na prethodne primere od opeke, ali na svež način, koristeći mogućnost izbora savremenih opekarskih proizvoda za suptilniju kombinaciju kontrastnih materijala, uz kvalitet energetske efikasnosti koji daleko nadmašuje nekadašnje standarde.